Välkommen till våra fastigheter i Karlsborg!

Karlsborg

Karlsborg är en riktig pärla för den som tröttnat på stadens stress och jäkt. Omgivet av skogar och sjöar och med Fästningen, Göta Kanal och Tivedens nationalpark inom omedelbart räckhåll erbjuds alla möjligheter till rekreation såväl till lands som till sjöss.

Karlsborg - Asken

Fastigheten som är byggd på 30-talet är belägen på Alstigen i Centrala Karlsborg och har under 2018-2019 totalrenoverats både utvändigt och invändigt.

Fastigheten är belägen på en lugn sidogata med all tänkbar service som vårdcentral, apotek, livsmedelsaffär, systembolag, restaurang samt högstadieskola inom bekvämt gångavstånd. Närheten finns också till utmärkta bad i såväl Vättern som Bottensjön.

Fastigheten innehåller efter ombyggnad en kontorslokal på nedre botten samt 3 st 2 rum och kök belägna på plan 2 och 3. Lägenheterna har efter färdigställandet sommaren 2019 en genomgående hög standard.

Adress:

Alstigen 7


 

Karlsborg - Boken

De fem byggnaderna består av 38 st lägenheter fördelade på 2 st 1 rum och kök, 19 st 2 rum och kök, 16 st 3 rum och kök samt 1 st 4 rum och kök. Husen i Bokens bostadsområde är byggda 1978. Bokstigen 2 byggdes 2015. 16 lägenheter, fördelade enligt: 8 st 2 rok, 8 st 3 rok

Bostadsområdet Boken är beläget i centrala Karlsborg och har en härlig "inomträdgård". De flesta lägenheterna har sin egen balkong eller uteplats. De som bor här har endast ca 200 meter till badstränderna vid både Bottensjön och Vättern. Närheten till skolor, arbetsplatserna på fästningen och Vanäsverken (Nammo), butiker och service i både norra och södra centrum samt idrottsanläggningar och badhus på Moliden är en extra bonus för de boende i Bokens bostadsområde.

Adresser:

Mellangatan 11-15 Bokstigen 2


 

Karlsborg - Hanken

De tre byggnaderna består av 16 st lägenheter fördelade på 4 st 1 rum och kök, 4 st 2 rum och kök samt 8 st 3 rum och kök. Husen i Hanken är byggda 1962.

Bostadsområdet Hanken ligger ca 2 km norr om Karlsborgs centrum. Här bor man verkligt nära naturen och bostäderna är omgivna av skog. Promenadavstånd till Vätternstranden och en av kommunens finaste badplatser. Hankens småbåtshamn är för många också utgångspunkten för storfiske i Vättern. Från Hanken går fina cykelvägar som leder till centrum med skolor, service och övrigt utbud.

Adress:

Tunvägen 1-5


 

Karlsborg - Hägern

Fastigheten är byggd 1967 / 69 och består av 44 lägenheter, fördelade enligt: 8 st 1 rok, 11 st 2 rok, 16 st 3 rok, 9 st 4 rok.

Bostadsområdet Hägern ligger i centrala Karlsborg, mittemellan Vättern och Bottensjön. De översta våningarna bjuder på en fantastisk utsikt över de båda sjöarna som ligger på ca 200 m avstånd från bostadsområdet. Här finns alla fördelar med närhet till skolor, arbetsplatserna på fästningen och Vanäsverken (Nammo), butiker och service i både norra och södra centrum samt idrottsanläggningar och badhus på Moliden.

Adress:

Storgatan 36-42


 

Karlsborg - Näcken

Fastigheten är byggd 1987 och består, förutom av butiker, av 21 lägenheter fördelade på 3 st 1 rok, 3 st 2 rok, 13 st 3 rok, 2 st 4 rok.

Näckens bostadsområde ligger i Karlsborgs norra centrum som har ett bra utbud av affärer och restauranger inom nära räckhåll. På kort gångavstånd finns också småbåtshamn, Göta kanal och badstränder. Låg- och mellanstadieskola finns inom ca 500 meter (lågtrafikerad väg). På ca 10 minuters cykelavstånd finns arbetsplatserna på fästningen och Vanäsverken (Nammo) samt sportanläggningen och badhuset på Moliden.

Adresser:

Torggatan 11A-C Storgatan 33A-35A


 

Karlsborg - Solviken

Är du 65 år eller äldre och vill bo tillsammans med andra seniorer? Vill du hitta en bostad som är trygg och där det är enkelt att bo? Då är Seniorboendet Solviken i Norra Skogen något för dig. Här bor du i en egen hyreslägenhet i markplan men med större möjligheter till umgänge och en bostad som är helt anpassad för seniorer med närhet till Haganäset som erbjuder service som, lunchrestaurang, möteslokaler och aktiviteter.

Det kommer att finnas en mötesplats i området där du som hyresgäst kan träffa andra likasinnade, laga mat, äta och skapa andra aktiviteter. Området ligger ett stenkast från Bottensjön med badplats i sydväst läge. Det finns motionsspår och boulebanor strax intill området. Hyreslägenheterna är marklägenheter grupperade i parhus. Det finns en 2:a på 63 kvm och en 3:a på 75 kvm i varje parhus. Varje lägenhet har en egen parkeringsplats och en uteplats. Det finns möjlighet att sitta ute på både fram- och baksidan av lägenheten. Lägenheterna är välplanerade med öppna planlösningar och har hög standard. Husen är arkitektritade och mycket kraft har lagts på att utforma området för bästa tillgänglighet och trygghet.

Adress:

Solvikstigen 1-9
Solstrålestigen 1-5


 

Karlsborg - Strömmen

Med Skaraborgs bästa läge finns här lägenheter med unik utsikt över Vättern, Bottensjön och Göta kanal. De två husen stod klara i mars 2017 och består av 47 lägenheter, fördelade enligt: 1 st 1 rok, 21 st 2 rok, 23 st 3 rok, 2 st 4 rok

Lägenheter med sjönära läge och hög standard i valet av material. För dina gäster finns i husen två övernattningslägenheter att hyra till en låg kostnad, dessa är utrustade med micro, dusch, WC och TV.

Adress:

Hamngatan 2 Vinkelgatan 18


 

Karlsborg - Tusenfotingen

De fem byggnaderna består av 47 st lägenheter fördelade på 24 st 2 rum och kök, 16 st 3 rum och kök samt 7 st 4 rum och kök. Husen i Tusenfotingens bostadsområde är byggda 1979/80.

Bostadsområdet Tusenfotingen smälter väl in i den omgivande villabebyggelsen och är beläget i Norra Skogen ca 1,5 km från centrala Karlsborg. Naturnära kan man sammanfatta läget. Skog med motionsspår och härliga strövområden runtom. Bottensjön med klippor och badstränder ligger på kort gångavstånd. Om du inte åker bil finns det bussförbindelser med centrum. Annars tar du dig dit på fina cykelvägar på mindre än 10 minuter.

Adress:

Kruthusvägen 2-12


 

Karlsborg - Västra vägen

De fjorton husen på Västra vägen består av 84 st lägenheter fördelat på 56 st 2 rum och kök samt 28 st 3 rum och kök.

Västra vägens bostadsområde är naturskönt beläget i den centrala delen av Karlsborg, bara ett stenkast ifrån Bottensjön. Här är nära till badstrand och båthamnar och i området finns idag både fritidshem och skola. Till arbetsplatserna på fästningen och Vanäsverken (Nammo) är det bara 5 - 10 minuters cykelväg. Till butiker är det mindre än 5 minuters promenad. Bostadsområdet är blandat med villabebyggelse och mindre skogspartier.

Adress:

Västra Vägen 2-42