Våra områden

De flesta av bostadsområdena har gångavstånd till Vätterns och Bottensjöns stränder, med rika möjligheter till bad, båtliv, fiske och friluftsliv.


 

Karlsborg

Karlsborg är en riktig pärla för den som tröttnat på stadens stress och jäkt. Omgiven av natur med Fästningen, Göta Kanal och Tivedens nationalpark inom räckhåll erbjuds alla möjligheter till rekreation såväl på land som till sjöss.

Gå till område

Forsvik

Forsvik ligger på historisk mark mellan sjöarna Viken och Bottensjön ca 10 km nordväst om centralorten Karlsborg. Redan på 1410-talet anlade munkar från Vadstena kloster ett sågverk och en kvarn i Forsvik. I samhället finns sommarkafé & restaurang, Friskola (årskurs 1-6) daghem och fritidshem.

Gå till område

Mölltorp

Mölltorp är en liten charmig ort ca 9 km sydväst om Karlsborg. Den lilla tätorten har ett rikt föreningsliv och serviceställen som mataffär, däckverkstad och bilhandlare. Mölltorp har egen grundskola (årsurs 1-6) och förskola. Omgivet av skog, småsjöar och med god kommunikation till Karlsborg, Tibro och Skövde är Mölltorp ett bra val för den som vill bo nära naturen i en mindre tätort, men ända ha tillgång till de större orternas utbud.

Gå till område

Undenäs

Undenäs är en lantlig idyll som ligger ca 20 km nordväst om Karlsborg. Samhället anses av många vara portalen till Tivedens urskogar som sträcker sig milsvitt norrut. Sjöarna Unden och Viken som ligger inom bekvämt räckhåll erbjuder fina möjligheter till båt- och badliv.

Gå till område