Nybyggnation Seniorboendet Solviken – Norra Skogen Karlsborg

Är du 65 år eller äldre och vill bo tillsammans med andra seniorer? Vill du hitta en bostad som är trygg och där det är enkelt att bo?

Då är Seniorboendet Solviken i Norra Skogen något för dig. Här bor du i en egen hyreslägenhet i markplan men med större möjligheter till umgänge och en bostad som är helt anpassad för seniorer med närhet till Haganäset. Där finns det:
  • Lunchrestaurang
  • Möteslokaler
  • Aktiviteter
  • Kiosk
Det kommer att finnas en mötesplats i området där du som hyresgäst kan träffa andra likasinnade, laga mat, äta och skapa andra aktiviteter. Området ligger ett stenkast från Bottensjön med badplats i sydväst läge. Det finns motionsspår och boulebanor strax intill området. Preliminär ritning lägenheter:

Hyreslägenheterna är marklägenheter grupperade i parhus. Det finns en 2:a på 63 kvm och en 3:a på 75 kvm i varje parhus. Varje lägenhet har en egen parkeringsplats och ett uteplats. Det finns möjlighet att sitta ute på både fram och baksidan av lägenheten. Lägenheterna är välplanerade med öppna planlösningar och har hög standard. Husen är arkitektritade och mycket kraft har lagts på att utforma området för bästa tillgänglighet och trygghet.

Seniorboendet kommer att utrustas med solceller på alla taken. du som hyresgäst och Karlsborgsbostäder bidrar till en bättre miljö. Energin som anläggningen produceras kommer att användas till värme och hushållsel i alla lägenheter. Alla lägenheter har golvvärme. Första inflyttning beräknas ske i början av 2021.Intresseanmälan är öppen fr o m 7/1 2020 kl. 07.00
AB Karlsborgsbostäder har en särskild kö för Seniorboendet Solviken. Om du är intresserad så anmäl ditt intresse här eller ring 0505-17370. Du kommer då att få all information fortlöpande. Din tid i kön påverkar i vilken ordning man kan välja lägenhet. Den som söker måste vara minst 65 år vid tidpunkten för inflyttning.

Trygghetsboendet Solviken kommer att ligga i skogsområdet norr om Haganäset som är Karlsborgs Äldrecenter.

Nyheter SolvikenNybyggnation Solviken

2021-06-17
Nu kan man skönja hur fint området Solviken kommer att bli.

Läs mer »
Nybyggnation Solviken

2021-02-23
Visar här lite bilder ifrån nybyggnationen på kvarteret Solviken i Karlsborg. Arbetet flyter på enligt plan. 

Läs mer »
Preliminära hyror nu förhandlade för Solviken

2020-12-22
Preliminära hyror är nu förhandlade med Hyresgästföreningen Bohus/Älvsborg skaraborg

Det för projekt Solviken gynsamma vädret har gjort att arbetet fortlöper enligt plan.

Vi har nu framförhandlat preliminära varmhyror som dock kan komma att justeras om ansökt statsbidrag inte beviljas. Det som tilkommer är kostnaden för hushållsel, denna el produceras i vår egna solcellsanläggning och debiteras på hyresavin schablonmässigt inledningsvis. Detta kan komma att förändras över tid. 

Förhandlade preliminära varmhyror:

2 rum och kök normal standard 6 450 kr/månad
3 rum och kökLäs mer »
Nu är markarbetet igång på Solviken

2020-10-15
Tidplan för de närmsta veckorna för nybyggnationen på Solviken:

Vecka 42-51 Markarbete schakt och grunder

Hus 1-9
Vecka 45-51 Bygg grund
Vecka 47-02 Bygg Stomme
Vecka 01-05 Bygg yttertak
Läs mer »
Avtal med entreprenör är nu tecknat för Solviken

2020-09-11

AB Karlsborgsbostäder har nu skrivit avtal med en entreprenör och bygget kommer att påbörjas under september månad. Vi hade förhoppningar om en etappindelad inflyttning men så blir det inte. Alla lägenheter kommer att var klara i slutet av december 2021.

 Området kommer med största sannolikhet att bli ett Trygghetsboende vilket betyder att det kommer att finnas en gemensamhetslokal i området och att i samarbete med kommunen kommer någon person att finnas tillgänglig i stort sett varje dag. Riktigt hur det här blir utformat återstår att besluta.

 Vi kommer att fastställa hyrorna under hösten och har en förhoppning om att kunna börja teckna hyresavtal under våren 2021.

...

Läs mer »
Nybyggnation seniorboende Solviken

2020-01-07
Intresseanmälan öppnar 7 januari kl. 07:00

Vi bygger 28 st hyreslägenheter i markplan, grupperade i parhus. Området ligger ett stenkast från Bottensjön med närhet till badplats, motionsspår och boulebanor.

Är du 65 år eller äldre och söker ett boende anpassat för seniorer? Gör din intresseanmälan idag! Din tid i kön påverkar i vilken ordning man får välja lägenhet.


Läs mer »